Verse vis: van zee naar restaurant

Verse vis: van zee naar restaurant

De reis van de vis begint over het algemeen in de zee of in een speciale kweekvijver. Vis bederft echter vrij snel. Hoe kan het dan dat de vis nog vers op een bord beland? Lees alles over de reis van een vis in dit blogbericht. De vis vangen en schoon schoonmaken Bij...
De 5 duurste wijnen ter wereld

De 5 duurste wijnen ter wereld

We zijn er allemaal geweest. Je duikt door de wijnkaart in een chique restaurant, knikt door de ruime keuze aan flessen die worden aangeboden, met de volle wetenschap dat je de op een na goedkoopste op de menukaart kiest. Terwijl je niet alleen bent, zijn er een paar...
Wat is het verschil tussen taart, vlaai en gebak?

Wat is het verschil tussen taart, vlaai en gebak?

De taart, het is de populairste lekkernij op iedere verjaardag, al generaties lang. Of noemen we het toch een vlaai? Of is het eigenlijk gewoon gebak? Voor veel mensen is niet precies duidelijk of dit nu synoniemen zijn van elkaar of dat er daadwerkelijk een verschil...
Tips en trucs voor de presentatie van je catering

Tips en trucs voor de presentatie van je catering

Als er eten voor ons ligt, eten we eerst met onze ogen. We stellen ons de smaken en texturen voor waar we van gaan genieten. Daarom is de presentatie van een gerecht van groot belang om een goede indruk te maken en de eetlust te stimuleren! Dit artikel geeft je een...
De ontdekking van chocolade

De ontdekking van chocolade

Chocola neemt tegenwoordig een behoorlijk deel van de snoepafdeling van de supermarkt in beslag, maar chocolade is nog niet eens zo lang bekend in Europa. We vertellen je over de geschiedenis van cacao. Het verhaal van chocolade begint duizenden jaren voor Christus in...
Kwaliteit waarborgen van onze producten

Kwaliteit waarborgen van onze producten

Er gelden in Nederland en de rest van de Europese Unie strenge normen voor wat betreft voedselveiligheid. Het is van groot belang dat elk bedrijf dat te maken heeft met voeding en levensmiddelen een standaard aanhoudt van goede hygiëne en controle. Levensmiddelen...
De beste gerechten voor op locatie

De beste gerechten voor op locatie

Als je op locatie graag je gasten wil verwennen met een maaltijd die niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed op temperatuur blijft én er mooi uit ziet, dan moet je goed vooruitdenken. Het is immers zo dat niet elk gerecht geschikt is voor catering of bezorging....