Wanneer ben je een goede kok?

Wanneer ben je een goede kok?

Er wordt vaak gepraat over goede koks bij chique restaurants en hoe zij het verschil maken, zodat de smaak van de gerechten exclusief is. Maar wat hebben die koks allemaal met elkaar gemeen? Wat maakt een goede kok? In deze blog gaan we het bespreken. De eigenschappen...
De seizoenskeuken – wanneer eet Nederland wat?

De seizoenskeuken – wanneer eet Nederland wat?

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren als het gaat om de wat er iedere dag op tafel komt. Er zijn uiteraard verschillende redenen waar deze voorkeuren vandaan komen, maar een factor die zeker van invloed is, is de tijd van het jaar. Het seizoen had vroeger...
Wat is een aluhal en hoeveel kost deze?

Wat is een aluhal en hoeveel kost deze?

Een buurt- of bedrijfsfeest organiseren is iets wat ook heel goed buiten kan. Nu leven we in een land waar het nogal wisselend kan zijn qua weer. Daarom is het goed om voorzorgsmaatregelen te nemen. Een aluhal is een goede uitvinding hiervoor. In deze blog nemen we...
Verse vis: van zee naar restaurant

Verse vis: van zee naar restaurant

De reis van de vis begint over het algemeen in de zee of in een speciale kweekvijver. Vis bederft echter vrij snel. Hoe kan het dan dat de vis nog vers op een bord beland? Lees alles over de reis van een vis in dit blogbericht. De vis vangen en schoon schoonmaken Bij...
De 5 duurste wijnen ter wereld

De 5 duurste wijnen ter wereld

We zijn er allemaal geweest. Je duikt door de wijnkaart in een chique restaurant, knikt door de ruime keuze aan flessen die worden aangeboden, met de volle wetenschap dat je de op een na goedkoopste op de menukaart kiest. Terwijl je niet alleen bent, zijn er een paar...
Wat is het verschil tussen taart, vlaai en gebak?

Wat is het verschil tussen taart, vlaai en gebak?

De taart, het is de populairste lekkernij op iedere verjaardag, al generaties lang. Of noemen we het toch een vlaai? Of is het eigenlijk gewoon gebak? Voor veel mensen is niet precies duidelijk of dit nu synoniemen zijn van elkaar of dat er daadwerkelijk een verschil...
Tips en trucs voor de presentatie van je catering

Tips en trucs voor de presentatie van je catering

Als er eten voor ons ligt, eten we eerst met onze ogen. We stellen ons de smaken en texturen voor waar we van gaan genieten. Daarom is de presentatie van een gerecht van groot belang om een goede indruk te maken en de eetlust te stimuleren! Dit artikel geeft je een...
De ontdekking van chocolade

De ontdekking van chocolade

Chocola neemt tegenwoordig een behoorlijk deel van de snoepafdeling van de supermarkt in beslag, maar chocolade is nog niet eens zo lang bekend in Europa. We vertellen je over de geschiedenis van cacao. Het verhaal van chocolade begint duizenden jaren voor Christus in...
Kwaliteit waarborgen van onze producten

Kwaliteit waarborgen van onze producten

Er gelden in Nederland en de rest van de Europese Unie strenge normen voor wat betreft voedselveiligheid. Het is van groot belang dat elk bedrijf dat te maken heeft met voeding en levensmiddelen een standaard aanhoudt van goede hygiëne en controle. Levensmiddelen...