In deze blog nemen we je mee langs verschillende producten uit Japan. We vertellen je waarom ze populair zouden kunnen zijn. Lees snel verder.

Er is maar weinig voor nodig om mensen dol te maken voor de producten uit Japan. We hebben er de afgelopen jaren veel voorbij zien komen. Een bijzondere gewaarwording. Lees snel verder om er een aantal te ontdekken, zodat je er daarna zelf in kunt duiken.

Sushi

In een ver verleden zien we proto sushi ontstaan. Dit maakt het mogelijk om vandaag de dag sushi te eten. Aan het begin van onze jaartelling begon men in Zuidoost-Azië gefermenteerde vis te eten met rijst. Men liet de vis fermenteren omdat dit de houdbaarheid verlengde. Van de zeventiende eeuw is het gerecht in Japan te vinden en heeft het sindsdien over een groot gedeelte van de wereld verspreid. Dit product is superpopulair vanwege de variatie, relatieve hipheid en imago van gezond voedsel (wat het onder bepaalde omstandigheden ook zeker is, wanneer je het zout- en suikergehalte in de gaten houdt). Zin gekregen in dit lekkere eten? Gewoon lekker bestellen via Dordrecht sushi.

Manga

We kijken bij Manga naar een stripverhaal met een geheel eigen stijl, die laatste is in de negentiende eeuw ontstaan als kunststijl, maar uiteindelijk als populair cultuur product op de wereldmarkt terecht gekomen. Het is grappig om te zien dat de laatste jaren Manga steeds vaker karakters kent die er westers uitzien. In de strips is de regel: hoe jonger de doelgroep voor een specifiek genre, hoe minder volwassen de karakter eruit zien.

Zen

Vermoedelijk is zen al in India ontstaan. Later in Japan ontwikkelde zen-boeddhisme tot een traditie die sterk beïnvloed wed door Chinese tradities, zoals het taoisme en confucianisme. Na enkele mutaties is komt het tegenwoordig terug als het mateloos populaire mindfullness. De zenbeoefening kan het beste gedaan worden onder leiding van een leraar.

Conclusie

Veel plezier met het ontdekken van de talloze producten van de Japanse cultuur. Zo leer je de diversiteit van de wereld kennen.