Water dient tegenwoordig niet alleen als dorstlesser, maar vervult meerdere functies. Zo kent water namelijk een heleboel smaken. Je kunt door de juiste combinaties te maken een gerecht met tafelwater naar een hoger level tillen. Dit zorgt voor een extra uitstraling maar ook een extra beleving bij het serveren van het tafelwater.

Water versterken met vers fruit

Het is belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken. Maar heb je geen zin om de hele dag door water of suikerdrankjes te drinken? Probeer water met fruitsmaken. Er zijn verschillende manieren om water een extra smaak te geven. De klassieke waterversterkers zijn citrusvruchten, zoals citroenen, limoenen en sinaasappels. Maar er zijn ook andere fruitsmaken die smaakpapillen kunnen verleiden. Heb je wel eens verse frambozen of watermeloen geprobeerd? Aardbei stukjes? Komkommer en verse munt zijn ook verfrissende smaken, vooral in de zomer.

Buiten het feit dat het supergezond is, voeg je ook extra vitamines toe. Citroen is bijvoorbeeld een natuurlijke bron van vitamine C wat weer goed is voor bijvoorbeeld je lichamelijke weerstand.

Kaneel-honing water veelzijdig voor de gezondheid

Kaneel wordt al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde. Het bestrijdt verkoudheid, diarree, misselijkheid en winderigheid. Laat enkele kaneelstokjes een nacht in een kan water staan. Je zult verrast worden door de smaak. Om het helemaal af te maken wordt de combinatie met honing ook erg aangeraden. Sterker nog deze combinatie levert het beste resultaat op voor je immuunsysteem.

Als je regelmatig honing-kaneel water drinkt, brengt dat veel voordelen voor je gezondheid mee: de combinatie maakt verkalkte aderen schoon en verlaagt daardoor de kans op een hartaanval. Zowel honing als kaneel houden de bloedsuikerspiegel stabiel en verminderen de kans op diabetes.

Bruisend water: gezond, lekker en makkelijk

Bruiswater is simpelweg koolstofdioxide opgelost in gewoon plat water. Wanneer je gefilterd water met koolzuur drinkt, worden tijdens het proces alleen bubbels toegevoegd. Terwijl je geniet van een verfrissende bruisende drank, neemt dat verschillende voordelen met zich mee. Die koolzuurbubbeltjes in een glas bruisend water leveren ook een bijdrage aan het behouden van gezond gewicht of om af te vallen.

De gezonde kant is dat zowel plat als bruisend water geen suiker bevat. Er wordt alleen koolzuur toegevoegd bij plat water om het water bruisend te krijgen.