mrestaurant

Wat zijn handige teambuilding tips?

Geplaatst op

Zijn activiteiten voor teambuilding de moeite waard? Een onderzoek van de Universiteit van Florida zegt van wel. Het heeft volgens de experts een positief effect op de onderlinge verhoudingen in het team en de resultaten krijgen hierdoor een boost. We nemen in deze blog een aantal handige tips met je door. Sluit een teambuilding activiteit altijd af met een lekker etentje. Restaurant nieuwegein combineert moeiteloos teambuilding met heerlijk eten.

Plan tijdens werkuren

Door de activiteit tijdens werkuren te plannen, hoeft niemand extra tijd te besteden aan de activiteiten. Bovendien is een variatie in de werkweer, even geen dagelijkse werkzaamheden, een goede manier om weer een frisse blik te krijgen. Een ideale dag is de vrijdag de concentratie voor het reguliere werk toch meestal wat minder, waardoor een andere activiteit meestal met enthousiasme wordt begroet. Ook is het slim om een maaltijd erbij te regelen, zo blijft het personeel energiek.

Vrijwilligerswerk

Het doen van vrijwilligerswerk is een goede manier om als ondernemer je sociale hart te laten zien. Je kunt de lokale gemeenschap bijvoorbeeld ondersteunen met een liefdadigheidsproject. Denk aan het gratis verstrekken van eten of het organiseren van een fundraising event.

Stimuleer samenwerking

Er zullen deelnemers zijn, die graag willen winnen. Het is belangrijk om niet de concurrentie, maar juist de samenwerking te stimuleren. Het is de bedoeling dat ze door de teambuildingsactiviteit leren samen te werken. Samen een probleem oplossen is een heel goede manier om samenwerking te promoten. Een escaperoom is bijvoorbeeld een goede activiteit voor teambuilding. Als team moet je dan een puzzel oplossen of code kraken waardoor je kunt ontsnappen uit de escaperoom.

Maak het niet te moeilijk

Je moet goed bepalen of een activiteit past bij alle teamleden. Het moet natuurlijk niet zo zijn, dat er een aantal mensen niet mee kunnen doen, bijvoorbeeld door lichamelijke beperkingen. Een wandeling door een mooi natuurgebied en zoeken naar sporen kan al een heel leuke en leerzame ervaring zijn.

Ga naar buiten

Het kan al heel erg helpen om de teambuilding buiten het kantoor te doen. Buiten de vertrouwde, zakelijke context gaan mensen al heel anders met elkaar om.

Informeer je werknemers

Als je personeel weet waarom de sessie gehouden wordt, dan zijn ze sneller enthousiast en meer gefocust. Juist door je personeel te betrekken in het ontwikkelen van zakelijke ideeën, zullen ze zich meer betrokken voelen. En wie weet welke vernieuwende concepten er uit dit soort brainstormsessies rollen.

Vraag feedback

Een paar dagen na het evenement kun je alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage en hen vragen om constructieve feedback over het evenement. Dit kan nuttige informatie opleveren en daar kun je je voordeel mee doen bij het plannen van het volgende event.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is superleuk om de nodige culinaire tips te ontdekken. Je vindt ze in onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ mrestaurant.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden