We hebben een stad die over de hele wereld beroemd is. Natuurlijk hebben we het over de stad van de vrijheid: Amsterdam. Je hebt er veel uitgaansgelegenheden en plekken om je te vergapen aan culturele prestaties uit het verleden en heden. In deze blog nemen we ze met je door.

Musea

Veel steden hebben musea van wereldfaam. Amsterdam ook. We zien dan ook veel mensen jaarlijks naar de topmusea van ons land trekken, zoals de schitterende:

  • Rijksmuseum
  • Stedelijk museum
  • Van Gogh museum

Vincent van Gogh is natuurlijk een beroemde kunstenaar die bij leven tijden van armoede beleefde, maar in deze tijd als een gelouterd kunstzinnig genie wordt gezien. In het Van Gogh kun je ook de Franse kunst uit de 19e eeuw ontdekken in een speciale (neo)impressionistische afdeling. Een prachtig museum voor iedereen die begint met kunstkijken.  

Coffeeshops

Onder de jeugd is de coffeeshop wereld in Amsterdam een hele belevenis. Amsterdam is nog steeds het Mekka van de cannabisfans. Er is een hele cultuur omheen ontwikkeld waarbij het roken natuurlijk centraal staat, maar ook het ontspannen, thee drinken (al dan niet met een zoete versnapering) is deel van de ervaring. Het wordt overigens helemaal niet van je verwacht om te roken, gewoon relaxen en wat drinken (nonalcohol) is helemaal ok.

De kroegen

Amsterdam staat bekend om het bruisende kroegleven. Alcohol is de favoriete drug in het westen, naast het roken. Het is opmerkelijk dat alcohol onder cocaïne staat op de lijst van de meest verslavende middelen. Elke samenleving staat een bepaalde drug toe waar omheen een cultuur ontstaat. In Amsterdam vind je deze cultuur dan ook volop, zoals de volkszangers en het darten in de kroeg. Wil je een keer een toer doen door een echte borrelstad? Dan is Amsterdam de stad waar je moet zijn. We raden je aan om te logeren in hotel leidseplein!