Een buurt- of bedrijfsfeest organiseren is iets wat ook heel goed buiten kan. Nu leven we in een land waar het nogal wisselend kan zijn qua weer. Daarom is het goed om voorzorgsmaatregelen te nemen. Een aluhal is een goede uitvinding hiervoor. In deze blog nemen we met je door wat een aluhal is en wat het kost.

De aluhal voor je feest

Wat is nu eigenlijk een aluhal? Dit is een vrijstaande constructie gemaakt van aluminium. Dit materiaal is sterk en licht, wat voordelig is in termen van vervoer en opzetten van de aluhal. Deze hallen zijn in verschillende afmetingen beschikbaar, maar 20 meter komt vaak voor. Er zijn verschillende mogelijkheden om de hal aan te kleden:

  • Harde glaswanden
  • Transparant dak of niet
  • Al dan niet vloerbedekking

Vaak is de hoogte zo’n 3 meter, terwijl de nokhoogte 6 meter is. Op deze manier is het mogelijk om grote boxen en lichtinstallaties te plaatsen in de tent. Dan wordt het echt een feestje!

Wat kost een aluhal?

Het is lastig om te stellen wat een aluhal huren kost. Het hangt van de afmetingen af die je kiest. Maar globaal kunnen we zeggen dat prijzen beginnen rond de 450 euro. Dan moet je daar het transport en opzetten van de hal nog bij rekenen. Wanneer het past binnen je begroting, dan is het echt een aanrader om een dergelijke hal neer te zetten. Vaak is het slim om je evenement een maatschappelijk verantwoorde invulling te geven, dan kun je eventueel een subsidie krijgen van de gemeente.

Waar kun je een aluhal voor gebruiken?

Er zijn een aantal toepassingen waarvoor de aluhal goed gebruikt kan worden:

  • Een buurtfeest
  • Bedrijfsfeest
  • Outdoor dansfeest
  • Congres

In ons kikkerland wil het nog wel eens spoken. Dan is het geen overbodig luxe om voor het feest of event een onderzoekje in te stellen naar wat voor weer het wordt. En is de weersverwachting niet zo lekker, dan is een aluhal een oplossing. Zo’n grote hal kan natuurlijk altijd, want het zorgt wel voor een bijzondere feel.