Steeds meer buurten en straten houden in de zomer een straatbarbecue of buurtbarbecue. Gezellig met de hele buurt op de straat barbecueën en genieten van het mooie weer. Een perfecte laagdrempelige manier om de rest van de buurt te leren kennen. Er is vaak een feestcommissie of bij het organiseren van een straatbarbecue?

Betrek meerdere buurtbewoners bij de organisatie

Organiseer een straatbarbecue niet alleen. Probeer zoveel mogelijk verschillende buurtbewoners te betrekken bij het organiseren van de barbecue. Kies bijvoorbeeld voor bewoners in verschillende delen van de straat of verschillende straten van de buurt. Varieer ook in het soort mensen dat meehelpt met de organisatie. Door bijvoorbeeld wat jongere en oudere mensen te betrekken bij de organisatie, is het mogelijk om succesvolle straatbarbecue te organiseren die voor iedereen leuk is.

Nodig iedereen persoonlijk uit

Ga bij alle buurtbewoners langs aan de deur en nodig ze persoonlijk uit voor de barbecue. Mensen zullen dan eerder toezeggen te komen dan wanneer je ze een uitnodiging stuurt per brief. Geef bij het langsgaan aan de deur de uitnodiging direct mee, zodat mensen informatie als de datum, tijd en andere belangrijke informatie onthouden.

Inventariseer het aantal en de kosten

Na een aantal weken is het mogelijk om een goede inventarisatie te maken van het aantal mensen dat op de buurtbarbecue komt. Op basis van dit aantal weet je hoeveel drinken en barbecuepakketten er nodig zijn om iedereen te voorzien van een hapje en drankje. Ook is het dan mogelijk om de totale kosten in beeld te krijgen en te delen door het aantal genodigden. Zo weet iedereen voor de buurtbarbecue begonnen is, al wat de kosten zijn en komt niemand voor onverwachte kosten te staan.

Meld het bij de gemeente

We raden het aan om de straatbarbecue bij de gemeente te melden. Zo kan het zijn dat je een deel van de straat wilt afsluiten voor de barbecue. Daarnaast zijn er ook gemeentes in Nederland die een subsidie geven voor een buurtbarbecue.

Regel goede catering met barbecueparketten

Last but not least is het natuurlijk bij een straatbarbecue belangrijk om een goede cateraar te hebben voor de barbecuepakketten. Voor een barbecue in Dronten, Lelystad en omgeving raden we de barbecuepakketten van Klaver Keurslager aan. Deze keurslager levert topkwaliteit vlees en je hebt keuze uit verschillende soorten pakketten. Varkenshaas saté, kalfspiesjes, biefstuk spies, hamburgers, kipfilet, karbonade, shaslicks, worstjes en spareribs, voor alle soorten vlees kun je bij deze kwaliteitsslager terecht. Een echte aanrader met voor iedere straatbarbecue een geschikt barbecuepakket.