Let jij wel genoeg op je mondgezondheid? In deze blog hebben we het over een aantal dingen waarvan de tandarts zou willen dat je er mee stopt. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

 

Water met een smaakje

Genoeg water drinken op de dag is belangrijk. Het kan zo zijn dat je een normaal watertje op een gegeven moment wat saai vindt. Door het gebruik van bijvoorbeeld citroen of limoen, smaakt water meteen een stuk beter. Die verbetering geldt helaas alleen voor de smaak. Wanneer je je tanden gewoon gezond wilt houden, dan kun je het beste water drinken zonder extra toevoegingen zoals citroen. Het zuur in de citrusvruchten kan zorgen voor tandbederf, tandvleesontsteking, beschadigingen aan het tandglazuur of aan de buitenste beschermlaag van je tanden. Het zorgt ook nog voor het slechte adem.

 

Te hard poetsen

je kan soms het idee hebben dat je je tanden iets beter schoon krijgt wanneer je harder poetst. Dit is alleen niet de bedoeling. Het harde poetsen kan zorgen voor bloedingen bij het tandvlees en kan schade opleveren aan je tandglazuur.

 

Met de hand poetsen

Tegenwoordig gebruik veel mensen een elektrische tandenborstel, anderen vinden dit onhandige dingen en kunnen bijvoorbeeld niet tegen het gekriebel en het automatisch draaien van de borstel. Tandartsen raden je toch aan om een elektrische tandenborstel te gebruiken. Het is namelijk aangetoond dat je daarmee beter en doelgerichter kan poetsen. Wanneer je een handtandenborstel gebruikt, kan het voorkomen dat je het ene gebied wat beter poetst dan het andere. Het handige aan een elektrische tandenborstel is dat er een timer op zit waardoor je nooit te lang of tekort kan poetsen. 

 

Liegen over je flos gewoontes

Jouw tandarts amsterdam heeft je vast wel eens verteld dat je er nog niet bent met alleen poetsen. Voor je algehele mondgezondheid is het belangrijk dat je ook je tanden flost. Dit moet je doen omdat je met een tandenborstel niet tussen je tanden kan komen. Wanneer je tandvlees weer bloed, weet de tandarts genoeg. Daaraan kan hij zien of je geregeld flost. Je hoeft dus niet te zeggen dat je wel eens flost. Hij/Zij kan toch wel zien of je dit wel of niet doet.