mrestaurant

Hoe begin je een Cateringbedrijf?

Geplaatst op

Ben je geïnteresseerd in het starten van je eigen cateringbedrijf? Dit is niet gek want als je kijkt naar wat voor successen cateringbedrijven boeken tegenwoordig is dit een hele goede optie. Je moet alleen wel een achtergrond hebben in de horeca om dit een beetje effectief van de grond te krijgen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog regels waaraan je altijd moet voldoen als bedrijf zijnde voordat je begint. In deze blog gaan we het hebben over hoe je je eigen catering bedrijf begint.

Bedenk een leuke bedrijfsnaam

Bedenk een bedrijfsnaam die past bij de soorten catering die jij gaat doen. Als cateringbedrijf moet je  kiezen voor wat voor soort evenementen jij de catering gaat doen. Is dit voor kinderfeestjes of is dit voor luxe bedrijfsfeestjes? Dit scheelt nogal als je een bedrijfsnaam gaat kiezen. Je wilt namelijk dat de bedrijfsnaam een beetje blijft hangen bij jouw doelgroep.  

Kies je bedrijfsvorm

Als je een bedrijfsnaam hebt gekozen dan is het nu tijd om je bedrijfsvorm te kiezen. Ga je de catering alleen doen of ga je het met meerdere doen? Deze vraag zal er al toe moeten leiden of jij een eenmanszaak wordt of misschien toch een naamloze vennootschap of een besloten vennootschap. Maak hier een keuze in.

Schrijf je in bij de KVK

Als je de bedrijfsnaam en de bedrijfsvorm hebt gekozen wordt het tijd om je in te schrijven bij de KVK. Het is verplicht om als bedrijf zijnde ingeschreven te staan bij de KVK.

Vind klanten

Nu is het tijd om klanten en dus je inkomstenbronnen te vinden. Je kunt deze vinden d.m.v. advertenties of andere marketingstrategieën. Als je weet welke doelgroep je moet hebben is het vaak ook duidelijk wat voor medium je moet gebruiken om je service te adverteren.

Zelf apparatuur regelen of huren?

Als cateringbedrijf moet je goed nagaan of je de investering wilt maken om zelf alle apparatuur aan te schaffen of dat je liever de minder risicovolle route neemt d.m.v. huren van spullen. Zo kun je bijvoorbeeld keukens huren maar ook als je een heel feest kan cateren kan je ook kassa’s huren. Een kassa huren is voordelig omdat een kassa kopen heel duur is. Het ligt meestal aan je startkapitaal of je veel wilt gaan huren of kopen.

Cateren maar!

Nu je alle spullen hebt is het tijd om te gaan cateren. Het voordeel van een cateringbedrijf is dat mensen die een cateringbedrijf inhuren hier best wel wat geld voor over hebben omdat ze dit toch niet vaak doen. Veel succes met je cateringbedrijf!

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is superleuk om de nodige culinaire tips te ontdekken. Je vindt ze in onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ mrestaurant.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden