Sushi, wie houdt er niet van? Sushi kun je het best bestellen bij een sushi bezorg- en afhaaldienst zoals shabutogo.nl, waar je binnen no-time­ overheerlijke sushi thuisbezorgd krijgt. Mocht je het toch een keertje willen proberen om zelf sushi te maken, dan zit je nu het juiste artikel te lezen. We geven je hieronder namelijk enkele handige tips die essentieel zijn voor het maken van sushi.

Gebruik goede ingrediënten

Het klinkt misschien overbodig om te zeggen, maar omdat het zo belangrijk is willen we het toch vermelden: zorg ervoor dat je bij het maken van sushi altijd kwalitatief goede ingrediënten gebruikt. De producten die je koopt moeten vers zijn, vooral als we het over vis hebben. Niet alleen omdat dit het lekkerst is, maar ook omdat je anders flink ziek kunt worden.

Zorg voor de juiste hulpmiddelen

Sushi voorbereiden is iets anders dan het maken van stamppot. Je hebt er namelijk ook enkele tools bij nodig die je anders niet zo snel gebruikt. Zorg voor een goed mes, een rolmatje, een rijstkoker, latex handschoenen en eetstokjes. Het mes moet scherp zijn; anders loop je het risico dat de rol scheurt.

Gebruik een kommetje met water

De ingrediënten die je gebruikt bij het maken van sushi kunnen wel eens plakkerig zijn. Vooral als je er meerdere tegelijk gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vis en rijst. Het is daarom handig om een klein bekertje of kommetje met water te hebben zodat je altijd even je handen kunt wassen, of om met vochtige handen de rijst op te kunnen pakken zodat het niet aan je handen blijft kleven. Dit geldt ook voor het mes, dus maak het mes tussendoor af en toe schoon met water.

Tip voor Nori

Wanneer je gebruik maakt van Nori (zeewiervellen voor sushi), is het belangrijk dat je zo snel mogelijk rolt. De bladen kunnen anders gaan scheuren en worden moeilijker om te rollen.