Het zwarte goud wordt het wel genoemd, omdat het zo belangrijk is om te functioneren ‘s ochtends vroeg. Een heleboel mensen zijn in de ochtend niet helemaal wakker nog, koffie verhelpt dit door een lekkere kickstart te geven. Veel medewerkers van kantoor vinden het heel belangrijk dat een goede koffie te krijgen is. Het mooiste is dat de koffie gratis is. Hoe krijg je nou snel koffie met een hoge kwaliteit? Die is te bereiken met een koffiemachine op kantoor.

Voordelen van koffie op kantoor

Wanneer je goede bonen in een apparaat doet zul je goeie koffie krijgen, daaruit voortvloeien allerlei voordelen. Er is bijvoorbeeld meer verbinding tussen de medewerkers op kantoor. Je gaat toch wel snel bij het koffieapparaat even een praatje doen. Ook voelen medewerkers zich meer tevreden wanneer ze goede koffie kunnen drinken, dan blijkt dat ze er ook minder van drinken. Wanneer je koffie nuttigt, dan hoef je er dus niet veel van te nemen, de werkzame stof kan al na één of twee kopjes een hele lange tijd door blijven werken. Dit zorgt ervoor dat je zelf als medewerker, of je personeel, productiever is en scherper.

Nadelen van slechte koffie

De voordelen van hierboven zou je kunnen omdraaien in nadelen. Hoe kan het dat er slechte koffie op het werk is? Dit komt omdat een automaat met slechte bonen, waar bijvoorbeeld vriesdroog koffie of instant poeder in zit, zorgt voor een bijzonder vieze koffie, volgens veel mensen. Het heeft dus te maken met de kwaliteit van de bonen, maar ook met de machine en de ingrediënten die verder in de koffie gaan, zoals suiker en melk, deze laatste twee zijn in poedervorm, de smaakbeleving is niet te verbeteren. Mensen voelen zich niet tevreden wanneer de koffie niet te drinken is. Als werkgever doe je er slim aan om te investeren in een goed koffieapparaat. Ook de monteur die het apparaat instelt heeft veel invloed op de smaak van het zwarte goud, zo moet je dus goed weten hoe je de maaltijd, temperatuur van het water, de hoeveelheid water en de hoeveelheid ingrediënten met elkaar in verhouding afstelt.