mrestaurant

De top 5 grootste ongedierte gevaren in de keuken

Geplaatst op

Vrijwel elke keuken heeft last van ongedierte. Ze komen voor in verschillende mate. Dit hangt af hoe schoon jij de keuken onderhoud. De keuken is voor ongedierte namelijk ook een voedselplek en heeft daardoor veel aantrekkingskracht. Dit komt door losliggende kruimels of niet goed afgesloten producten. Niet bepaald hygiënisch aangezien ongedierte bacteriën met zich meenemen en verspreiden. We willen je kennis laten maken met de grootste ongedierte gevaren en wat je hier tegen kunt doen.

Kakkerlakken bestrijden

Een van de ergste en smerigste ongedierte zijn kakkerlakken. Het laatste wat je wil is dat een kakkerlak door je eten loopt. Een nachtmerrie voor heel veel restaurants. Helaas komt het toch vaak genoeg voor. Voorkom een kakkerlak plaag door kakkerlakken te bestrijden. Heb jij hier last van? Je kunt beter meteen in actie komen en noodzakelijke maatregelen treffen. Je eten kun je in ieder geval weggooien, als je hier namelijk nog van eet kun je flink ziek worden!

Muizen en ratten bestrijden

Naast insecten kun je ook muizen en ratten tegenkomen in je keuken. Dat deze beestjes onhygiënisch zijn hoeven we niet uit te leggen. Neem de zwarte plaag als extreem voorbeeld. Ratten zijn dragers van ziektes en verspreiden ze heel gemakkelijk. De keuken is naast een voedselvoorziening ook een warme schuilplek voor muisjes en ratten. Je kunt het beste je huis goed afsluiten. Ga op zoek naar gaten en kieren rondom je huis en in de keuken. Dek deze allemaal volledig af.

Mieren bestrijden

Je hebt er ongetwijfeld wel eens last van gehad. Mieren in je keuken is een van de meest voorkomende ongedierte problemen. Mieren kunnen van een flinke afstand voedsel ruiken. Daarnaast zijn ze super klein, dus via een opening van enkele millimeters kunnen ze hun weg naar binnen in je huis vinden. De grootste aantrekkingskracht van mieren is zoetigheid. Het beste wat je kunt doen is de ingang van de mieren vinden naar je woning. Om mieren te bestrijden kun je lokdoosjes gebruiken of de ingang volspuiten met gif. Ga hier zorgvuldig mee om en lees hiervoor goed de gebruiksaanwijzing.

Vliegjes bestrijden

In de zomer heeft iedereen wel eens last van vliegen. Naast dat ze irritant kunnen zoemen zijn ze ook nog eens erg onhygiënisch. Je zult wel gemerkt hebben dat ze blootgestelde eten vrij gemakkelijk opzoeken en erop gaan zitten. Vliegen zijn vaak onvermijdelijk, vooral als je gezellig buiten in de tuin wilt gaan eten. Scherm je eten goed af folie. Voor binnenshuis kun je gebruik maken van horren of deursluiters om de vliegen buiten te houden.

Rioolvliegjes bestrijden

De rioolvliegjes zijn vaak ook een ware last. Ze kunnen zich ook heel snel vermenigvuldigen als je dit niet op tijd bestrijd. Ze zijn vaak terug te vinden rondom je prullenbak en zijn op zoek naar organisch afval. Een goede tip is om je prullenbak vaak te legen. Doe dit voornamelijk in warme periodes wanneer de rioolvliegjes het meest actief zijn.

Algemene tips

Niemand wenst ongedierte te hebben in zijn of haar keuken. De beste ongediertebestrijding is het simpelweg goed schoon houden van je keuken. Sluit je opengemaakte producten goed af en stop deze goed weg. Voorkomen is beter dan ongedierte problemen oplossen. Zodra ongedierte aanwezig is dan heb je grote kans dat ze zich heel snel vermenigvuldigen. Mocht je de controle hebben verloren schakel dan een bureauplaagdierpreventie in.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is superleuk om de nodige culinaire tips te ontdekken. Je vindt ze in onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ mrestaurant.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden