Marine phytoplankton is een microalg die in de oceanen over de hele wereld wordt aangetroffen. Het is ongelooflijk voedzaam. Alle zeedieren zijn direct of indirect afhankelijk van deze plankton. De voedselketen begint erbij. Zelfs de blauwe vinvis (Balaenopteridae) voedt zich met plankton. Wat kan deze plankton voor jou doen? Lees het in deze blog en doe er je voordeel mee.

Het moderne leven

Veel mensen op de wereld beginnen hun dag met koffie. In Amerika gaat dit om zo’n 80% procent van de volwassenen. Deze volwassenen krijgen ook te weinig slaap. Daarbij missen ze ook vaak essentiële voedingsstoffen: vetten, vitamines en mineralen. Zelfs als je flinke hoeveelheden fruit en groente eet, kun je nog steeds tekortkomen wat je nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren. Waar ligt dit aan? In de eerste plaats ontbreekt het modern en massaal gekweekt voedsel aan voedingsstoffen. Zelfs verse voedingsmiddelen bevatten minder voedingswaarden dan vroeger. Daarnaast hebben we veel voedselgronden besproeid met pesticiden. De tekortkomingen van het moderne leven.

Een omkeer

Problemen identificeren is een ding, er wat aan doen is een tweede. Marine phytoplankton is beter voor je dan een appel, als het gaat om de dokter buiten de deur te houden: ‘A bit of plankton a day will keep the doctor away’. Het ondersteunt je immuunsysteem en zal je tegen griep en andere ziektes helpen beschermen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die marine phytoplankton eten, meer CD3 in hun bloed hadden, dat zijn immuuncellen die verantwoordelijk zijn voor de eliminatie van virussen en bacteriën. Het mooie van de plankton is het feit dat het op celniveau geabsorbeerd wordt. Heel lichte kost dus. Daarnaast is het voedsel goed om het bloeddrukniveau naar beneden de krijgen. Dit vermindert de kans op een beroerte of hartaandoening.

Energieboost

Marine phytoplankton is geen wondervoedsel, maar het heeft wel wonderlijke eigenschappen. Er zijn aanwijzingen dat het ADHD helpt verbeteren en ook zou je er alerter van worden. Het is dus een boost voor je concentratie. Door te eten van deze plankton worden de lancunes in je dieet als het ware opgevuld. Dat geeft direct een flinke energieboost.

Veel voordelen

De voordelen van marine phytoplankton vormen een uitgebreide lijst. Zo is het ook erg goed voor je ogen, helpt het bij slapeloosheid, zorgt het voor een goede bloedsuikerspiegel en helpt het bij afvallen. Ook verlicht het astmasymptomen.

Conclusie

Het is werkelijk een indrukwekkende lijst aan voordelen die marine phytoplankton biedt. Daarom is het volgens ons de moeite waard om je er eens aan te wagen. Volgens de wetenschap is marine phytoplankton de basis voor de wereldwijde voedselketen. De kracht van het voedsel waar de blauwe vinvis van leeft, kan ook jouw dieet verrijken.