Amsterdam leent zich natuurlijk fantastisch voor een gezellig dagje weg, een heerlijk ontbijt in een van de leukste koffietentjes of een lunch- of koffiedate met een vriend, vriendin of je potentiële lover. Nu kent Amsterdam, zoals je wellicht weet en/of kunt bedenken nogal wat koffietentjes. Daarom hebben wij de aller leukste voor je op een rijtje gezet! Dan wordt de keuze hopelijk net ietsjes makkelijker.

Lunchroom de Pijp: #Coffee Date

Een goede kop koffie en een lekker broodje haal je bij Lunchroom de Pijp:#Coffee Date. Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch of tussendoortje to go, of je geniet in dit instagramwaardige restaurant van een lekkere lunch of een stevig ontbijt. Ook aan de vegans is gedacht! Er zijn hier voldoende vegan opties te vinden op de menukaart. Daarnaast kies je bijvoorbeeld uit croissants, verse smoothies en sapjes, ijsjes, milkshakes, yoghurtjes, broodjes, salades, pasta’s en burgers.

Pluk Amsterdam

Pluk Amsterdam heeft 2 locaties: een in de Reestraat 19 en een in de Berenstraat 19. Pluk is een plek waar je terecht komt voor een gezonde lunch, maar waar je toch ook kunt genieten van heerlijke verse gebakjes en andere zoetigheden. Wanneer je bij Pluk wat komt eten of drinken valt het schattige interieur meteen op. Ook deze plek is zeer Instagramwaardig. Nu moet je alleen nog even kiezen of je gaat voor een smoothie bowl, een sandwich, pokébowl, een bagel of een broodje met ei. 

Caffènation

Caffènation begon met een vestiging in België, maar inmiddels kan je ook in Amsterdam Zuid genieten van heerlijke, eerlijke Ethiopische koffie. Eigenlijk kan je ze het beste omschrijven als de Tony Chocolonely van de koffie’s. Het interieur is erg creatief en erg uitnodigend. Tevens een hele goeie plek om te gaan zitten met je laptop en wat te werken, met een heerlijke bak koffie!