Het eten en de aankleding is bij ieder evenement wat je gaat organiseren van groot belang, of het nu een zakelijk of privé evenement betreft. Om te zorgen dat het gegarandeerd een succes wordt, kun je het beste een cateraar inschakelen. De vraag is echter wat nu een goede cateraar maakt en waar je op moet letten voordat je de catering boekt. Dat lees je in deze blog.

Proef het eten voordat je bestelt

Door een sample aan te vragen van verschillende gerechten op het menu krijg je naast een goed idee van de smaak ook een kijkje in de presentatie. Dit is ook een goed moment om de chef voor het eerst te ontmoeten en om te kijken hoe flexibel hij/zij is met speciale wensen. Vraag bijvoorbeeld ook of ze het eten vooraf bereiden en warm houden, of tijdens het evenement op locatie kunnen maken. Dit heeft zeker invloed op de kwaliteit.

Controleer de referenties

Op de website van de cateraar zullen er vast een hoop referenties aangegeven staan. Het is goed om deze ook vooraf zelf eens te checken. Vraag bijvoorbeeld aan voorgaande klanten hoe vaak ze gebruik hebben gemaakt van dezelfde cateraar, wat er goed/slecht ging en of er speciale zaken zijn die je vooraf moet weten over de werkwijze. Zoek daarnaast partijen die ook in de omgeving actief zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar catering in Sneek, beperk je dan tot partijen in Friesland. Het is namelijk handig om snel te kunnen schakelen met het bedrijf mochten er last-minute wijzigingen zijn.

Vraag om foto’s van voorgaande evenementen

Naast de kwaliteit van het eten is de presentatie en algehele aankleding van het evenement ook een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van een cateraar. Door foto’s op te vragen kun je zien hoe hun evenementen over het algemeen zijn opgezet. Je kunt dan voor jezelf bepalen of de gebruikte stijl je bevalt en of de afwerking goed genoeg is. Daarnaast kun je meteen gebruik maken van de foto’s om zelf ideeën op te doen en je wensen uit te leggen.

Zorg dat ze goed georganiseerd zijn

Als de communicatie vooraf met het sales team niet soepel verloopt en de offerte is bijvoorbeeld erg onaantrekkelijke of is meerdere malen niet juist, kan dat een indicatie zijn voor de rest van de werkzaamheden. Het is namelijk vaak het geval dat een organisatie op ieder front goed scoort, of juist niet. Een slecht georganiseerd voortraject kan een voorbode zijn voor een minder geslaagd evenement.

Controleer de mogelijkheden met de locatie

Het kan zijn dat de locatie die je hebt gereserveerd hele andere ideeën heeft over de invulling van het evenement dan de cateraar. Het is goed om vooraf daar complete helderheid in te hebben. Wellicht werkt de locatie maar met een aantal specifieke cateraars, of staan ze niet toe dat er op locatie eten bereidt wordt. Dit is van grote invloed op de mogelijkheden en kan tot nare verrassingen leiden als er niet goed over gecommuniceerd wordt.